PARK Állatgyógyászati Centrum

 
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Cikkek

A rendelői munka során szerzett tapasztalataink alapján írt cikkek.

Nyulak oltásai

Nyulak javasolt oltásai / RHD2 elleni oltás

OLTÁSI NAP: MÁJUS 11-ÉN SZOMBATON 9-12 óra között! Előzetes bejelentkezés szükséges telefonon, emailben vagy személyesen. 

A házinyulak két fontos és viszonylag elterjedt betegsége, a myxomatózis és a vérzéses betegség (RHD) ellen tudunk hatékony vakcinával védekezni. Mindkét betegség időről-időre felbukkan Pest megyében, ezen belül a 16. kerületben és környékén, és sajnos megbetegedés esetén szinte mindig halálos kimenetelűek.

Bővebben...
 

Toxoplasma és a terhesség

TOXOPLASMA, amit tudni érdemes!

A Toxoplasmosis kérdése elsősorban terhesség kapcsán merül fel. Nagyon sok téves információ miatt érdemesnek gondoltam foglalkozni a témával. Sajnos még mindig találkozunk olyan esetekkel mikor az állattal rendelkező kismamáknak azt javasolják, hogy terhességük alatt "szabaduljanak meg" kis kedvenceiktől - legyen az akár kutya, akár cica vagy bármi más.

Bővebben...
 

Mikrochip beültetés

Mit jelent a kutyák mikrochipes azonosítása, a „chip beültetés”?

Ez a beavatkozás azt jelenti, hogy a kutyák bőre alá egy olyan kis méretű "kapszulát" ültetünk be, ami a kutyát egyedileg azonosíthatóvá teszi.
Bővebben...
 

Kölyökkutya állt a házhoz

„- Az emberek elfelejtették ezt az igazságot - mondta a róka.
- Neked azonban nem szabad elfelejtened. Te egyszer
s mindenkorra felelős lettél azért, amit megszelídítettél.”
 
Antoine de Saint Exupery: A kis herceg

 

Az új jövevény megjelenése a családban rengeteg örömet tud hozni, de ennek bizony ára is van, ez pedig a felelősség. A kutyák magukat önállóan nem képesek ellátni, ezért nekünk kell gondoskodnunk róluk – ezzel az írással a kezdeti időszakra szeretnék pár tanácsot adni kölyökkutyákkal kapcsolatban.

A felelősségteljes állattartás azzal a döntéssel indul, amikor elhatározzuk, hogy egy kiskutyát veszünk magunk mellé. Fontos döntés ez, és a további kérdések sem egyszerűek: milyen típusú, esetleg milyen fajtájú kölyköt, honnan, kitől, mennyiért?... Ebbe az irányba nem is szeretnék továbbmenni, ez a kérdéskör megérdemel egy további cikket, kezdjük el attól a pillanattól, amikor az új jövevény beköltözik.

Bővebben...
 

Pár szó az euthanasiáról

Sokat vitatott kérdés, talán érdemes néhány szóban leírni rendelőnk álláspontját

Az első és legfontosabb kérdés: mikor végzünk euthanasiát?

  • Az állat gyógyíthatatlan betegségben szenved és/vagy gyógykezelése kilátástalan, az állatnak tartós, erős, csillapíthatatlan fájdalmai vannak
  • Nagyon idős, önellátásra képtelen állat
  • Saját magára és/vagy környezetre nagymértékben veszélyes állat
Bővebben...
 


Oldal 1 / 2