PARK Állatgyógyászati Centrum

 
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Téli kozmetika

Ahogy didergőre vált az idő, egyre több gazdi teszi fel a kérdést, hogy érdemes-e kozmetikáztatni kedvencét tavaszig.

A kutyakozmetika nem az állatok kopasztásáról szól elsősorban, tehát egyértelmű a válasz. Télen is gondot kell fordítani kedvencünk higiénikus tartására.

Fontos a talppárnák közötti szőr kinyírása, a szemkörnyék, fülek,  végbél környék szőrtelenítése, tisztítása, karomvágás... A szőrzet kikefélése alap dolog a hosszúszőrű egyedeknél. (Ezt házi feladatnak is fel szoktam adni.) :) A komoly dilemma még a fürdetés körül szokott lenni. Ha kozmetikus fürdeti, utána alaposan kiszárítja, tehát nem fázhat meg a kutya. Otthon csak akkor álljon neki a kedves gazdi, ha biztosan képes kiszárítani az utolsó vízcseppet a bundából. Ellenkező esetben tényleg megfázhat kedvence. Amennyiben sikerült maximálisan a szárítás, akkor se engedjük ki a mínuszokba azonnal az áthevült kutyát! Kb. 1 óra elteltével már szabadulhat szegény.

Amíg nincs tartósan 0 fok alatt a hőmérséklet, addig a kullancs riasztásra is legyünk figyelemmel!

Jönnek a komor, borongós rövid nappalok, hajlamosak vagyok mi is komorak és borongósak lenni? NEM!! Hiszen ott vannak nekünk a kedvenceink; kutyák, macskák, stb..., akik annyi szeretet képesek teljes erőből adni, amely nagyobb meleget ad egy otthonnak mint 1000 konvektor. Nekik mindegy, hogy kint sűvít a szél, vagy szikrázó napsütés van. Egy a lényeg: A gazdi szeretete!