note Kiállítási szezon

PARK Állatgyógyászati Centrum

 
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Kiállítási szezon

Kedves Gazdik!

Ahogy beköszöntött a jobb idő, nemcsak a hobbi állattartók /"vidám barakk"/, hanem a kiállítók, tenyésztők is ráébrednek arra, hogy el kellene látogatni kutyájával a kozmetikushoz. Elsősorban azokhoz szólnék,akik először döntenek kutyájuk megmérettetése mellett.

A kiállításra való felkészítés komoly, időigényes munka. A terriereknél például egy hónappal a kiállítás előtt meg kell kezdeni a felkészítést a trimmeléssel, hogy mire a ringbe ér, egy felfrissült, megfelelő hosszúságú, kemény szőrzet borítsa a kutyát. A kiállítás előtt körülbelül egy héttel történik a fürdetés. Azért ennyivel előtte, mert ilyenkor kissé megpuhul a szőrzet, ami ronthatja a kutya megítélését. A kiállítási nap előtt is szeretem még egyszer "átbogarászni" őket, ezt nevezem utolsó simításnak. Tehát, minimum háromszor el kell látogatni a kozmetkiába, hogy tiszta lelkiismerettel, magabiztosan lépdeljünk kutyánkkal a bírák előtt. A többi fajtáknál döntően  kiállítás előtti hét a munkás.

A megfelelő felkészítés természetesen nem merül ki ebben, a kutyánkat hozzá kell szoktatni más kutyák jelenlééhez, a megfelelő tartáshoz, mozgáshoz a ringben. Ezekkel is el kell kezdeni foglalkozni már több héttel a kiállítás előtt.

Sajnos vannak akik figyelme kívül hagyják ezeket a lépcsőfokokat és az utolsó héten igyekeznek mindent bepótoltatni. Azt hiszem, hogy egyértelmű, hogy ennek nem sok értelme, kezdve a pénz kidobásnál. A nevezési díj sem 2 fillér.

Ez a cikk sem íródott volna meg, ha..., de sajnos az élet mindenre prezentál példát.