note Figyeljünk rájuk is!!

PARK Állatgyógyászati Centrum

 
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Figyeljünk rájuk is!!

Kedves Gazdik! 

Sokan készülnek még a szabadságra, lehet, hogy elutaznak majd valamerre, talán szép hazánk határain túlra is. Bánatos, de reménykedő kutyaszemek figyelik ilyenkor, ahogy előkerül a bőrönd és furcsa, izgatott hangulat lesz úrrá a család apraja nagyján. Négylábú barátaink ilyenkor rendszerint háttérbe szorulnak, sőt, inkább láb alatt is vannak sokszor (persze, mert egyáltalán nem szeretnének otthon felejtődni), de sajnos legtöbbször nem vihetjük magunkkal őket. Itt jön az öt pontos kérdés: kire bízzuk a kutyánkat, macskánkat, egyéb jószágunkat. Általában ez is megoldódik, szerencsére mindig akad vállalkozó szellemű állatbarát, nagyi, rokonság, vagy esetleg egy jól megválasztott állatpanzió.

Bárhova is adjuk kedvencünket, időben gondoskodjunk arról, hogy szőre ápolt legyen, ne az utlsó pillanatban vegyük észre, hogy azt a pár hetet nem fogja kibirni és be kellett volna jelenteni a kozmetikushoz. Sajnos a kozmetikában is nagyüzem van ilyenkor. Nem ritka az ilyen telefon: "Holnap utazunk, ma hozhatnám-e.....?" Szegény kutyi, az utolsó pillanatban csak vetettek rá is egy pillantást a börönd mellett.

Megpróbálok az ilyen jellegű kéréseknek is megfelelni, ezért segit  két kozmetikus is nekem - mindketten  kiváló szakemberek, régóta dolgoznak a szakmában ők is. A nyár elején érdemes átgondolni kedvencünk kozmetikáztatását, itt elsősorban a ritkán nyírt fajtákra gondolok, mint például a puli. Bizony számolni kell a hónapokat, hogy mennyi van még a hidegebb időszak beálltáig. Ez azért szükséges, hogy megfelelő hosszúságú bunda legyen addigra, nehogy dideregjen szegény. Na de vissza a nyárba! A nagy bundájú állatoknak bizony nagyon melegük van, keresik az árnyas, hűvös menedéket. Amig nem jut el a kozmetikushoz, addig is óvjuk őt, ne engedjük a napon futkosni, mert hőgutát is kaphat szegény és akkor már csak az állatorvos segíthet.

Felelősséggel tartozunk, nem elég szeretni! Ha rábízzuk valakire leghűségesebb társunkat, neki ezt is tudnia kell, nem minden enni adni, simogatni.

Kívánok mindenkinek gondtalan nyaralást, kikapcsolódást!

Simonné Nagy Éva - kutyakozmetikus