PARK Állatgyógyászati Centrum

 
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Az ultrahang jelentősége a kisállatorvoslásban

A mai korszerű állatorvosi ellátás sem nélkülözheti mindazokat a diagnosztikai módszereket, melyeket a humán orvoslás terén is alkalmaznak. A gyógyítás legfőbb alapja a pontos diagnózis felállítása.

Ez azonban egyszerű ún. fizikális vizsgálattal, azaz az előzmények kikérdezésével, és egy „sima kétkezi” vizsgálattal nem mindig lehetséges. Bonyolultabb, tünetszegényebb esetben bizony igénybe kell vennünk mindazokat a lehetőségeket, melyek segíthetnek. Ilyen vizsgálatok közé tartozik az ultrahang-vizsgálat is. Számtalan előnye mellett hátránya nem is ismert. Számos olyan – nem egyszer komoly betegség – megállapításához nélkülözhetetlen, mint például a szívbetegségek, méhgyulladások, húgyúti és veseproblémák, bélrendszeri betegségek, bélelzáródás, daganatos betegségek...stb. Nem egyszer az így felállított, gyors diagnózis életmentő lehet! De mindezeken felül is sokáig lehetne sorolni, mi az, amire jó ez a vizsgálat. Kikerülhetetlen diagnosztikai módszerként azért is elterjedt, mert fájdalommentes beavatkozás, és az állat bódítása nélkül, éberen is kivitelezhető. Nincs veszélyes sugárzás sem, ezért vemhes, beteg állatokon is bátran alkalmazható.

És hogy miért ez a hosszas bevezető? Rendelőnk mindig is arra törekedett, hogy minden fajta vizsgálatot el tudjon végezni, hiszen mi is azt valljuk, a leghatékonyabb kezelést korrekt, precíz diagnózissal tudunk elérni Éppen ezért lett a kerület, sőt Kelet-Pest egyik legjobban felszerelt rendelője a miénk. Állatgyógyászati centrumunkban így eddig is lehetőség volt ultrahangos vizsgálatok elvégzésére. Azonban örömmel tudathatom, hogy sikerült létrehozni egy olyan az ultrahangra épülő diagnosztikai centrumot, mely nemcsak Budapesten, de az egész országban ritka.

Ultrahang diagnosztikánkhoz hasonló Centrum egy-két helyen működik Budapesten és alig pár az országban. Színvonalas szolgáltatással és más centrumokhoz hasonlítva kedvezményes árakkal, valamint rengeteg akcióval várunk minden pácienst legyen az a rendelőnkből, vagy más kollégáktól beküldött beteg állat.

Szívélyes üdvözlettel: Dr. Pesti József