note Kozmetika

PARK Állatgyógyászati Centrum

 
  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Kozmetika

Macskák kozmetikája

Kedves Macskatulajdonosok!

Elsősorban a hosszú szőrű és/vagy perzsa cicák gazdijai szembesülnek előbb-utóbb azzal a problémával, hogy nem boldogulnak cicájuk egyre hatalmasodó bundájával. Felvetődik a kérdés, hogy mi ilyenkor a teendő. Sajnos van aki viszonylag későn jön arra rá, hogy nincs más lehetőség, csak a drasztikus megoldás - a bunda lenyírása.

Bővebben...
 

Kiállítási szezon

Kedves Gazdik!

Ahogy beköszöntött a jobb idő, nemcsak a hobbi állattartók /"vidám barakk"/, hanem a kiállítók, tenyésztők is ráébrednek arra, hogy el kellene látogatni kutyájával a kozmetikushoz. Elsősorban azokhoz szólnék,akik először döntenek kutyájuk megmérettetése mellett.

A kiállításra való felkészítés komoly, időigényes munka. A terriereknél például egy hónappal a kiállítás előtt meg kell kezdeni a felkészítést a trimmeléssel, hogy mire a ringbe ér, egy felfrissült, megfelelő hosszúságú, kemény szőrzet borítsa a kutyát. A kiállítás előtt körülbelül egy héttel történik a fürdetés. Azért ennyivel előtte, mert ilyenkor kissé megpuhul a szőrzet, ami ronthatja a kutya megítélését. A kiállítási nap előtt is szeretem még egyszer "átbogarászni" őket, ezt nevezem utolsó simításnak. Tehát, minimum háromszor el kell látogatni a kozmetkiába, hogy tiszta lelkiismerettel, magabiztosan lépdeljünk kutyánkkal a bírák előtt. A többi fajtáknál döntően  kiállítás előtti hét a munkás.

A megfelelő felkészítés természetesen nem merül ki ebben, a kutyánkat hozzá kell szoktatni más kutyák jelenlééhez, a megfelelő tartáshoz, mozgáshoz a ringben. Ezekkel is el kell kezdeni foglalkozni már több héttel a kiállítás előtt.

Sajnos vannak akik figyelme kívül hagyják ezeket a lépcsőfokokat és az utolsó héten igyekeznek mindent bepótoltatni. Azt hiszem, hogy egyértelmű, hogy ennek nem sok értelme, kezdve a pénz kidobásnál. A nevezési díj sem 2 fillér.

Ez a cikk sem íródott volna meg, ha..., de sajnos az élet mindenre prezentál példát. 

 

 

 

Téli kozmetika

Ahogy didergőre vált az idő, egyre több gazdi teszi fel a kérdést, hogy érdemes-e kozmetikáztatni kedvencét tavaszig.

A kutyakozmetika nem az állatok kopasztásáról szól elsősorban, tehát egyértelmű a válasz. Télen is gondot kell fordítani kedvencünk higiénikus tartására.

Bővebben...
 

Írfarkas

Ha valaki nem ismerné és látja az utcán sétálni csodálkozva méri fel termetét. Kb. itt vége is az érdeklődésnek.

Volt szerencsém a kozmetikában felkészíteni egy Írfarkast az augusztusi kiállításra. Miután levettük a "koldusruhát" róla, kifejezetten impozáns eb távozott a kozmetikából, s nem csak a mérete miatt. A trimmelés hosszú ideje alatt ő türelmesen várt, nyugott volt. Néha bele nézett a szemembe : " -meddig még?? " kérdéssel, majd megadóan hagyott minden szörszálat átmozgatni magán. Igen a szeme a lényeg, valami hihetelen jóindulat, és bizalom sugárzik belőle. Aki egyszer belenézett egy Írfarkas szemébe, az tudja, hogy mire gondolok. Nem volt könnyű munka,de élveztem a vele való munkát. Igaz, hogy az asztalra sem lehetett felrakni, mert túl magas lett volna, tehát lent dolgoztam körülötte a kövön, ami nem egyszerű pár óra múltával. Abba hagyni volt nehéz, mert mindig reménykedem, hogy még-még szebb lehet. Szerintem a kedves gazdi már jobban unta, mint a kutyája :). Mikor készen lett, a koldusból egy elegáns, főúr lett.

Sok sikert a kiállításon Wolf!!

 

 

 

Figyeljünk rájuk is!!

Kedves Gazdik! 

Sokan készülnek még a szabadságra, lehet, hogy elutaznak majd valamerre, talán szép hazánk határain túlra is. Bánatos, de reménykedő kutyaszemek figyelik ilyenkor, ahogy előkerül a bőrönd és furcsa, izgatott hangulat lesz úrrá a család apraja nagyján. Négylábú barátaink ilyenkor rendszerint háttérbe szorulnak, sőt, inkább láb alatt is vannak sokszor (persze, mert egyáltalán nem szeretnének otthon felejtődni), de sajnos legtöbbször nem vihetjük magunkkal őket. Itt jön az öt pontos kérdés: kire bízzuk a kutyánkat, macskánkat, egyéb jószágunkat. Általában ez is megoldódik, szerencsére mindig akad vállalkozó szellemű állatbarát, nagyi, rokonság, vagy esetleg egy jól megválasztott állatpanzió.

Bővebben...
 


Oldal 1 / 2