Kardiológiai vizsgálat

Szakrendelésünk előjegyzés alapján működik.
Telefon: 06-1-403-0488; email: info@parkallatorvos.hu

Jelenlegi statisztikák szerint kutyák esetében a szívbetegség előfordulása aránya magas, mely a kor előrehaladtával főleg kistestű ebek esetében nő. A megfelelő kardiológia vizsgálat, elsősorban a szív ultrahangos vizsgálata segít megállapítani már akkor is a betegség fennállását, amikor az még nem okoz tüneteket.

Szívultrahang. A modern kardiológia vizsgálat alapvető része az echokardiográfia (azaz a szívultrahang), e nélkül ugyanis diagnózis nem állítható fel. A vizsgálat során nemcsak a szív morfológiája (alakja, méretei), de pontos működése feltérképezhető. Ehhez szükséges természetesen megfelelő ultrahang készülék, de legalább ugyanilyen fontos a vizsgáló szakértelme is. Rendelőnkben szerencsére mindkét feltétel adott, így lehetőségünk van bármilyen szívbetegség megállapítására mind kutyák, mind macskák, de egyéb kisemlősök esetében is. Vizsgálati körünk többek között:

EKG-vizsgálat korábban alapvető részét képezte a szívbetegségek diagnosztikájának. Manapság a ritmuszavarok megállapítására használjuk. Megfelelő indikáció esetén rendelőnkben ezt a vizsgálatot is természetesen elvégezzük a kardiológiai vizsgálat részeként.

Szívférgesség. A betegség diagnosztizálásához nem kell kardiológus, korszerű labortesztek gyors elvégzésére, vagy részletesebb laborvizsgálatra ambuláns rendelésünkön is lehetőség van. Szakember segítsége kell viszont a betegség stádiumának (súlyosságának) meghatározásához, és még fontosabb a megfelelő gyógykezelés kiválasztásához. Kardiológiai szakrendelésünk keretein belül ez természetesen szintén megoldható.

Rendelőnk kardiológus szakorvosa nemcsak a kivizsgálásban, a diagnózis felállításában, de szükség esetén a lehető legjobb gyógykezelés megválasztásában is segítséget nyújt!

További kérdés esetén forduljon hozzánk bizalommal.